aA
Amerikietis iliuzionistas Davidas Blaine'as (Deividas Bleinas) pasiprašė išleidžiamas, praleidęs "vos" 62 valandas mažoje šešių tonų ledo luito ertmėje. Trečiadienį, išėjęs į Taimzo skverą po specialios valandinės televizijos transliacijos, jis svyravo, atrodė, kad jo orientacija sutrikusi.
David Blaine
David Blaine
Pernai D. Blaine'as praleido septynias dienas, "palaidotas" karste stikliniu dangčiu.

Pirmadienį po 9 val. ryto Rytų pakrantės (16 val. Lietuvos) laiku D. Blaine'as buvo patalpintas tarp dviejų milžiniškų ledo plokščių, apsirengęs tik kelnėmis, megzta kepure ir batais. Ledo gabale padaryta ertmė buvo vos keliais centimetrais didesnė nei jo kūnas. Kad neliestų vidinių sienelių, D. Blaine'as turėjo stovėti ir nemiegoti. Geriamasis vanduo ir šviežias oras jam buvo tiekiami per vamzdelį.

Trečiadienį, 22 val. Rytų pakrantės (ketvirtadienį 5 val. Lietuvos) laiku, kai darbininkai 2,4x1,8x1,8 m tūrio bloke padarė pirmą mažą skylutę, pirmieji jo žodžiai buvo tokie: "Aš noriu išeiti. Išeiti tuojau pat". Po kelių minučių D. Blaine'as buvo laisvas, tačiau jį teko nešti.

Jam prie veido buvo kišami mikrofonai. Svyruodamas ir apdujęs, jis pasakė: "Kažkas ne taip". Artimas draugas žurnalistams pareiškė, jog narsuolį "greičiausiai ištiko šokas".

26 metų D. Blaine'as vargais negalais pabučiavo savo draugę. Kažkas nugirdo jį sakant, jog jam dėl miego stygiaus aptemo protas.

Suvyniotas į antklodę, D. Blaine'as buvo nuneštas į greitosios pagalbos mašiną. Jis išspaudė šypsenėlę ir linktelėjo tūkstančiams gerbėjų ir žioplių, kurie, nepaisydami lietaus, susispietė ties 44-osios gatvės ir Brodvėjaus kampu pažiūrėti triuko kulminacijos.

Prie iliuzionisto ledo bloke buvo prijungti keli davikliai, fiksuojantys jo gyvybines funkcijas. Vienas jų antradienį atsijungė, kai D. Blaine'as užsivilko marškinėlius. Iš viso D. Blaine'as išbuvo bloke 61 val. 40 min. ir 15 sekundžių.

D. Blaine'as yra sakęs, kad tolesnis jo triukas bus šuolis nuo Bruklino tilto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.