aA
Tai BNS pranešė Latvijos generalinės prokuratūros spaudos sekretorė Dzintra Šubrovska.

Latvijos teisėsaugos žinybos ieško J. Rečio nuo 1998 metų gruodžio.

Prokuratūra pirmadienį jam pateikė kaltinimą svetimo turto naikinimu pačiu pavojingiausiu būdu, taip pat neteisėtu sprogstamųjų medžiagų saugojimu ir gabenimu, pareigas vykdžiusio asmens sumušimu ir paso vagyste.

Be to, ketinama jam pateikti kaltinimą nepilnamečių įtraukimu į nusikalstamą veiklą, BNS sakė prokuroras Georgas Skudra.

Jo žodžiais, J. Rečis tikriausiai visą tą laiką slapstėsi miške Madonos rajone. "Matyt, jį ten kažkas palaikė. Juk jis negalėjo išgyventi be pašalinių pagalbos", sakė G. Skudra.

J. Rečis buvo vienas iš ideologinių organizacijos lyderių. Jis taip pat prisidėjo prie atsišaukimų, kursčiusių nacionalinę neapykantą ir kvietusių nuversti valdžią.

J. Rečis dalyvavo pirmą kartą bandant susprogdinti Pergalės paminklą 1996 metų gruodį, taip pat sumušant žmogų.

Prokuroras spėja, kad jei J. Rečis būtų sulaikytas prieš 4 mėnesius, jam iškelta baudžiamoji byla būtų svarstoma drauge su kitais "Pėrkonkrusto" bylos teisiamaisiais, kuriems greitai gali būti paskelbtas nuosprendis.

J. Rečio baudžiamoji byla gali patekti į teismą birželio pradžioje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.