aA
Generalinio prokuroro įsakymu patikrinus tokio pobūdžio baudžiamąsias bylas nuo 1990 metų, buvo nustatyta, kad Mažeikių rajono apylinkės prokuratūroje tardymas šiose bylose buvo atliekamas nepateisinamai ilgai, o 18-je sustabdytų ar nutrauktų bylų priimti procesiniai sprendimai buvo pripažinti nepagrįstais ir panaikinti.

Mažeikių rajono apylinkės prokuratūros vyriausiajam prokurorui Jurijui Malininui, jo pavaduotojui Pauliui Gerybai, neužtikrinusiems tinkamo baudžiamojo persekiojimo tiriant su naftos ūkiu susijusias baudžiamąsias bylas, pareikšti papeikimai.

Drausminio pobūdžio priemonės taikomos ir dar keliems šios apylinkės prokuratūros prokurorams, ketvirtadienį pranešė Generalinės prokuratūros atstovas spaudai.

Atsižvelgdama į nusikaltimų naftos ūkyje bylų sudėtingumą, taip pat, kad būtina tirti ir galimą korupciją, generalinio prokuroro K. Pėdnyčios įsakymu dalį bylų iš apylinkių prokuratūrų perėmė Šiaulių ir Klaipėdos apygardų prokuratūros.

Šių bylų tyrimą kontroliuoja Generalinė prokuratūra.

Kai kurių analitikų duomenimis, kol "Mažeikių naftos" valdymo pernai perėmė JAV bendrovė "Williams International", naftos perdirbimo gamykloje kasmet buvo išplaunama arba išgrobstoma šimtai milijonų litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.