aA
Vakar Seime naujos kadencijos parlamentarai burtais skirstėsi butus Seimo viešbutyje Gedimino prospekte. Tarnybiniuose butuose gyventi panoro 70 narių. Beje, pats burtų traukimas vyko už uždarų durų, nes to kategoriškai reikalavo patys parlamentarai. Norą gauti tarnybinį butą pareiškė ne tik eiliniai parlamentarai, bet ir Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, verslininkas Viktoras Uspaskichas.
V.Uspaskichas
V.Uspaskichas
Taip pat poetė verslininkė Dalia Teišerskytė, Raseinių verslininkas, pagarsėjęs po policijos sužlugdyto pasikėsinimo į jo namus, Kęstutis Skamarakas ir kiti. Patalpoje, kur buvo traukiami burtai, LŽ pastebėjo ir buvusio Kauno mero, parlamentaro Vytauto Šustausko žmoną Nijolę.

Traukiant burtus vyriškoji parlamentarų dalis pasiūlė tai pirmiausia padaryti Seimo moterims. Jos galėjo rinktis ir geresnius butus, kurių langai išeina priešingon, nei į triukšmingą Geležinio Vilko gatvę, pusėn.

Iš provincijos ir kitų miestų į Vilnių dirbti atvykę parlamentarai Seimo viešbutyje gyvena nemokamai. Jie susimoka tik už pokalbius telefonu.