aA
Latvijos ministras pirmininkas Andris Bėrzinis paskelbė, kad šalyje prasideda didelė visuomenės informavimo apie korupciją ir kovos su ja kampanija.
Kampanijos metu planuojama leisti įvairius bukletus, laikraščių priedus ir rengti televizijos laidas, kuriose visuomenei bus aiškinama, kas yra korupcija, kokių teisių turi gyventojai, ką daro vyriausybė, kad būtų kovojama su korupcija. Tai trečiadienį spaudos konferencijoje pranešė akcijos organizatoriai.

Akcijos renginius finansuoja Kovos su korupcija, švietimo ir visuomenės informavimo programa (PHARE), ją rems Latvijos vyriausybė, Kovos su korupcija taryba ir kitos organizacijos.

"Vyriausybės, parlamento ir politikų uždavinys - sudaryti sąlygas korupcijos plitimo lūžiui ir pradėti efektyvią kovą su šia negerove. Nėra tokios priemonės, kuri padėtų akimirksniu korupciją išrauti su šaknimis, bet galima be paliovos imtis konkrečių priemonių, kad ji būtų apribota", pabrėžė A. Bėrzinis. Trečiadienį pradėta akcija truks iki 2001 metų liepos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.