aA
Kilęs ginčas tarp internetą tvarkančių žmonių rimtai pakenks vartotojams. Interneto administravimas gali skilti į dvi dalis. Atsakinga už interneto priežiūrą organizacija ICANN kreipėsi į svetainių šalių trumpinius, tokius kaip “.uk” ir “.de”, suteikiančias bendroves, prašydama finansiškai prisidėti prie interneto tvarkymo.
Europiečiai nenori ICANN
Europos domenų registruotojai nori atsiskirti nuo ICANN
Tačiau dauguma administratorių nesiruošia mokėti mokesčio, argumentuodami, kad jie už tai negauna nieko naudingo.

Kai kurios maištaujančios bendrovės jau dabar mąsto apie ryšių su ICANN nutraukimą ir sutarčių su kitomis organizacijomis, kurios taip pat suteikia teisę dalinti interneto puslapių pavadinimų galūnes, sudarymą.

Regioninių pavadinimų registravimu užsiimantys žmonės nori, kad ICANN mažiau kištųsi į jų savivaldos reikalus. Kitu atveju jie ruošiasi kurti atskirą šalių pavadinimų registravimo sistemą.

Kitą savaitę susirinksiantys Europos registratoriai aptars atskiros nuo ICANN organizacijos kūrimo principus.

Jei šalių registratoriai vis dėlto atsiskirs, ICANN kontroliuos tik “.com”, “.net”, ir “.org” tinklalapių pavadinimų skyrimą. Tokiu atveju ICANN kontroliuotų tik mažąją dalį interneto svetainių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.