aA
Kinijos interneto kontrolės valdyba antradienį pareiškė, kad iš gautų 800000 prašymų užregistruoti interneto puslapių pavadinimus su kinietiškais simboliais, patenkino tik 42000.
Tinklalapiai su kinietiškais rašmenimis pavadinime turėtų būti prieinami nuo gruodžio mėnesio, patvirtino Kinijos interneto tinklo informacijos centro (“China Internet Network Information Center” - CNNIC) atstovė.

CNNIC yra vienitelė Kinijoje tinklalapių adresų registravimo tarnyba. Kaip išplatinta pareiškime, daugelis adresų buvo atmesti, kadangi tokie jau egzistuoja arba dėl to, kad neatitinka nustatytos formos.

JAV bendrovė “VeriSign”, registruojanti angliškus tinklalapių pavadinimus, taip pat gavo šimtus tūkstančių prašymų užregistruoti kinietiškai rašomus puslapius. Tik tokių tinklalapių galūnės būtų angliškos, pvz.”.com”, “.net” ar “.org”. CNNIC suteikiami pavadinimai yra pilnai kinietiški.

Tačiau Kinijos vyriausybė pabrėžė, kad tik šalies Informatikos ministerijos leidimą turinčios įmonės galės registruoti interneto svetainių su kinietiškais rašmenimis pavadinimus. Pareiškimas turėtų atšaldyti “VeriSign” planus teikti panašias paslaugas.

CNNIC suteikiamų pavadimų galūnės yra “.cn”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.