aA
Bendrovės “Napster” atstovai pradėjo tūkstančių vartotojų, kuriuos “Metallica” įvardino kaip autorinių teisių pažeidėjus, vardų peržiūrą, ketinant uždrausti jiems naudotis tarnyba, teigia bendrovės advokatas Laurence Pulgramas.
Advokatas negalėjo pasakyti, kiek užtruks šis procesas.

Praėjusią savaitę informaciją apie įstatymus pažeidusius vartotojus “Metallica” pateikė elektroniniu formatu, taip palengvindama “Napster” atstovų darbą. Prieš tai informacija apie 335 435 vartotojus buvo pateikta daugiau kaip 60 tūkstančių lapų.

“Napster” įsipareigojo uždrausti naudotis tarnyba asmenims, pažeidusiems autorines teises. Vartotojai, kurie manys, jog jiems paslauga buvo uždrausta neteisingai, galės kreiptis į “Napster”.

Kol kas nei vienam asmeniui iš “Metallica” pateikto sąrašo nebuvo uždrausta naudotis paslauga. Lapkritį taip atsitiko 80-čiai vartotojų, kuriuos nurodė Amerikos įrašų industrijos asociacija.

“Metallica” balandį padavę į teismą “Napster”, kaltindama autorinių teisių pažeidimais. Netrukus grupe pasekė ir reperis Dr. Dre.

Tuo tarpu kai kurie kiti atlikėjai, pavyzdžiui, Limp Bizkit, “Offspring” bei “Chuck D” teigia esą “Napster” pusėje. Muzikantų teigimu, ši paslauga yra puikus reklamos įrankis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.