aA
Vyriausybės kancleris Robertas Dargis ragina Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) vadovus tęsti pradėtas visuomeninio transliuotojo organizacines reformas.
LRT
LRT
Vyriausybė nemano, kad iš kitų metų biudžeto būtų galima skirti tiek pinigų LRT, kiek pageidauja jos vadovai, trečiadienį pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Todėl LRT generaliniam direktoriui Vaidotui Žukui siūloma dar sykį peržiūrėti išlaidas, numatyti galimybes sumažinti radijo ir televizijos laidų kūrimo ir gamybos kaštus, racionaliau naudoti valstybės lėšas.

Praėjusį ketvirtadienį LRT generalinis direktorius V. Žukas išplatino pareiškimus Seimui ir Vyriausybei, kuriuose priminė, jog iki šių metų pabaigos būtiniausioms išlaidoms LRT reikia beveik 4 mln. litų.

V. Žukas teigė, kad LRT kreditoriai imasi "žiaurių sankcijų", o gruodžio pradžioje LRT dėl skolų gali būti išjungta elektra.

Milijoninių skolų kamuojamos LRT sąskaitos vieną kartą dėl skolų jau buvo areštuotos, tačiau, įsikišus Vyriausybei, buvo sudarytas skolų gražinimo grafikas ir sąskaitų areštas buvo nutrauktas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.