aA
Antradienį Danijos teismas Kopenhagoje nuteisė tarptautinę nusikaltėlių grupę, atgabenusią į šią šalį rekordinę narkotikų siuntą. Tarp nuteistųjų - ir keturi Lietuvos piliečiai.
Kaip pranešė "Respublika", tarp devynių kaltinamųjų 1999 metų balandį atgabenus į Daniją 12 tonų hašišo - keturi Lietuvos piliečiai. Krovinys, kurio vertė juodojoje rinkoje 280 mln. litų, buvo atplukdytas laivu su Lietuvos vėliava "Kvėdarna".

Nusikaltėlių grupuotėje taip pat veikė Danijos, Didžiosios Britanijos ir Pakistano piliečiai.

Anot laikraščio, laivo savininkas ir pagrindinis kontrabandos organizatorius Piotras Kosenka (g. 1959 m.) ir jo partneris Evaldas Ragulis (g. 1967 m.), nuteisti kalėti po šešerius metus.

Vaidai Čeplytei ( g. 1973 m.) ir "Kvėdarnos" kapitonui Jevgenijui Pimachinui (g. 1955 m.) skirtos 5 metų laisvės atėmimo bausmės.

Pagal Danijos įstatymus užsienio piliečiai kalėjime turi atlikti du trečdalius skirtos bausmės. Taigi, visi keturi Lietuvos piliečiai į laisvę turėtų išeiti 2003 metais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.