aA
Ispanijos Baskų regione sekmadienį buvo nušautas vienas laikraščio reporteris, anksčiau griežtai pasisakęs prieš baskų sukilėlių grupuotės ETA veiklą. Valdžios pareigūnas dėl išpuolio kaltina separatistų sukilėlius.
Jose Luisas Lopezas de la Calle (Chosė Luisas Lopesas de la Kaljė), kuris dirbo laikraštyje "El Mundo", buvo nušautas prie savo namų Baskų regiono mieste Andoaine, pranešė policija.

Tai jau ketvirtoji numanoma ETA separatistų auka nuo praėjusių metų pabaigos, kai grupuotė nutraukė 14 mėnesių trukusias paliaubas. Be to, tai pirmasis su separatistais siejamas išpuolis nuo kovo 12 dienos, kai šalies ministru pirmininku buvo perrinktas centro dešiniųjų atstovas Jose Maria Aznaras (Chosė Marija Asnaras).

J. M. Aznaras esmine savo kampanijos tema pasirinko griežtą poziciją prieš ETA.

Neseniai dar du Ispanijos žurnalistai paštu gavo sprogstamuosius užtaisus, kuriuos, kaip manoma, jiems atsiuntė ETA. Policijai pavyko nukenksminti abi bombas, todėl niekas nenukentėjo.

Valstybinio radijo teigimu, buvęs Komunistų partijos narys L. de la Calle buvo aktyviai įsitraukęs į kovą prieš ETA ir jau anksčiau buvo gavęs grasinimų susidoroti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.