aA
Buvusio Panevėžio policijos vadovo mirties priežastis tirianti Panevėžio apygardos prokuratūra apklausia liudytojus, tarp jų ir knygyno darbuotojus, iš kurio neva buvęs komisaras mėgino pavogti knygą.
Dėl mirties fakto iškeltą bylą tiriantys prokurorai taip pat susipažino su V. Kudijanovo palikto priešmirtinio atsisveikinimo raštelio artimiesiems turiniu. Raštelis yra prijungtas prie bylos, jo turinys neskelbiamas.

Nors prokurorams dar nepavyko nustatyti, dėl kokių priežasčių komisaras pasirinko mirtį, tačiau jau dabar neabejojama, kad pareigūnas nusižudė pats, tiesioginės įtakos jo mirčiai kiti asmenys įtakos neturėjo.

"Raštelio turinys rodo tai, kad jis pats pasirinko tokią mirtį - savižudybę", BNS sakė Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

Praėjusį penktadienį vietos dienraštyje buvo paskelbtas pranešimas, neva buvęs Panevėžio policijos vadovas knygyne bandė pavogti knygą, bet buvo nutvertas knygyno darbuotojų. J. Pupka sakė, kad tikrinama savižudybės versija ir dėl incidento knygyne.

V.Kudijanovas žurnalistams prieš mirtį yra sakęs, kad istorija apie knygos vagystę yra šmeižtas ir provokacija.

50-metis buvęs Panevėžio policijos vadovas Vladimiras Kudijanovas pirmadienį nusišovė savo namuose iš vardinio pistoleto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.