aA
Windows Klaviatūros skaitmeninėje dalyje esantis taško (“.”) klavišas WINDOWS aplinkoje vaizduojamas kaip kablelis. Kodėl? Kaip tai galima ištaisyti?
Taip nutinka tuomet, kai skaičių trupmeninės dalies skyriklis (Control Panel/Regional Settings/Number/Decimal Symbol) yra kablelis. Sudėtingesnės programos reaguoja į tokius regioninių parametrų pakeitimus (pavyzdžiui, "Word" arba "Excel"), o paprastesnės programos - nekreipia dėmesio.

Gali būti, kad kai kurios programos tiesiog reaguoja į nuostatą naudoti lietuviškus regioninius parametrus, o ne atskirai į trupmeninės dalies skyriklį. Tai nėra klaida, o tik operacinės sistemos ir/arba taikomųjų programų savybė. Jeigu šis efektas labai erzina, galima jo išvengti. Saugiausias būdas - taikomajai programai nurodyti nereaguoti į regioninius parametrus.

Jeigu programa tokio parametro neturi, galima būtų ištaisyti regioninius parametrus. Pastarojo būdo nerekomenduoju, nes gali imti neteisingai veikti kitos taikomosios programos, kurioms teisingi regioniniai parametrai yra būtini.

Su informacinėmis technologijomis bei internetu susijusius klausimus siųskite adresu QA@delfi.lt.

ALNOS mokymo centras