aA
Pirmadienio naktį Varėnos pasieniečiai nuo Šalčininkų rajono beveik iki Vilniaus miesto vijosi bei šūviais iš automato stabdyti bandė sunkvežimį su kontrabandiniu spiritu.
Kaip įtariama, kontrabandinį spiritą vežęs krovininio automobilio vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti ir nekreipė dėmesio į iš automatų pasieniečių paleistus šūvius. Į bėglio gaudynes pasieniečiai buvo pasitelkę kelių policininkus. Bendromis pareigūnų pastangomis bėglys buvo sulaikytas.

Paaiškėjo, kad sunkvežimiu buvo gabentas kontrabandinis alkoholis.

Pasak Pasienio policijos departamento, apie 3 valandą nakties Varėnos pasienio policijos rinktinės (PPR) Operatyvinio skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnams įtarimą sukėlė Šalčininkų rajone keliu Gerviškės - Jasiūnai važiavęs krovininis autofurgonas "Mercedes Benz 814".

Bandant sustabdyti automobilį ties Pirčiupių kaimu, vairuotojas padidino greitį ir pasuko link Vilniaus.

Tarnybiniu automobiliu "Land Rover Defender" pasieniečiai bėglį persekiojo apie 60 kilometrų Šalčininkų, Varėnos, Trakų ir Vilniaus rajonuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.