aA
Šią savaitę paaiškės, ar Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas liks gyventi savo name Tarandės priemiestyje, ar persikels į premjerui skirtą rezidenciją prestižiniame Vilniaus Turniškių rajone. Dėl šios premjero rezidencijos vyksta tylios Seimo pirmininko aplinkos varžytuvės su R.Pakso komanda.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
Nors premjeras liko gyventi savo name sostinės Antakalnio rajone, neseniai kapitališkai suremontuotą ir naujais baldais apstatytą rezidenciją Turniškėse Vyriausybės vadovas jau naudoja reprezentacijai. Čia rengiami priėmimai, be to, rezidencijoje galima apgyvendinti aukštus svečius, organizuoti pasitarimus ir susitikimus.

Net ir tada, kai premjero rezidencijoje niekas negyvena, per mėnesį jos išlaikymas kainuoja apie 20 tūkst. litų. Nė vienas Seimo pirmininkas iki šiol nėra gyvenęs Turniškėse. Be to, nors Seimo pirmininkas pagal Konstituciją yra antras žmogus valstybėje, jam iki šiol nebuvo skiriama rezidencija.

A.Paulausko aplinka Seimo pirmininko persikėlimą į Turniškes motyvuoja tuo, kad iki Tarandėje esančio A.Paulausko namo būtų sunku nutiesti būtinas ryšio priemones ir įrengti ten reikalingą apsaugą.

Tačiau socialliberalų aplinkoje neslepiama, jog kur kas svarbiau yra tai, kad persikėlęs į Turniškes A.Paulauskas įsikurtų Prezidento Valdo Adamkaus kaimynystėje. Prezidento ir premjero rezidencijos stovi beveik šalia, jas skiria tik siaura gatvė.

Šia padėtimi pasinaudojo metus rezidencijoje gyvenęs premjeras Andrius Kubilius, kuris neoficialiai kas savaitę susitikdavo su šalies vadovu ir aptardavo daugiausia rūpesčių keliančias problemas.

Į "Lietuvos ryto" klausimą, ar Seimo pirmininkas ketina keltis gyventi į Turniškes, A.Paulausko spaudos tarnyba atsiuntė tokį atsakymą: "Seimo pirmininkas abejoja, ar jo kraustymasis į Vyriausybės rezidenciją yra pamatuotas, ar tai tikrai pigesnis būdas būti apgyvendintam Turniškėse vien dėl apsaugos įrengimo".

Teigiama, jog kol kas Vadovybės apsaugos departamentas nepateikė Seimo pirmininkui galimų darbų sąmatos, nors A.Paulauskas buvo prašęs tai padaryti.

"Lietuvos rytas"