aA
Tūkstančiai generolo Augusto Pinocheto (Augusto Pinočeto) rėmėjų penktadienį susirinko pažymėti jo gimtadienio ir išreikšti paramą buvusiam Čilės diktatoriui, kuriam gresia teismas dėl žmogaus teisių pažeidimų jo valdymo laikotarpiu.
Pagrindinė šventė vyko Santjage, tačiau pats A. Pinochetas joje nedalyvavo, tik atsiuntė vaizdajuostę su pasveikinimu. Tamsiai mėlyną kostiumą dėvintis ir kaklaraištį ryšintis jubiliatas buvo nufilmuotas savo užmiesčio name.

"Aš labai norėčiau dalyvauti jūsų susitikime, tačiau gydytojai man uždraudė išeiti iš namų po 18 valandos", sakė A. Pinochetas. "Aš vis dar gydausi plaučių uždegimą".

Dėl šios ligos šį mėnesį A. Pinochetas dešimt dienų praleido ligoninėje.

85-eri metai jam sukanka šeštadienį, tačiau A. Pinocheto fondas ir jo rėmėjai šventę surengė penktadienio vakarą. Fondo prezidentas Hernanas Brionesas sakė, kad iškilmingose vakarienėse dalyvavo mažiausiai 50 tūkstančių žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.