aA
Kitų metų birželį į Lietuvą gali atvykti Tibeto dvasinis vadovas Dalai Lama. Dėl galimo jo vizito į Lietuvą šiomis dienomis aiškinosi į Vilnių atvykęs jo atstovas Baltijos šalims, Vidurio ir Pietryčių Europai Chhime R. Chhoekyapa (Čimė Čojakjapa). Jau yra susitarta, jog Dalai Lama kitų metų birželio mėnesį vyks į Latviją ir Estiją.
Dalai Lama
Dalai Lama
Penktadienį Dalai Lamos atstovas Seime susitiko su Liberalų frakcijos seniūne Dalia Kutraite-Giedraitiene bei Seimo restorane pietavo su ankstesnė kadencijos Seimo parlamentinių ryšių grupės su Tibetu nariais.

Šios kadencijos Seime tokia grupė dar nėra sudaryta. Ankstesnės kadencijos Seimo parlamentinių ryšių su Tibetu grupės patarėjas Vytautas Umbrasas sakė, jog Dalai Lamos vizitas į Lietuvą gali įvykti, jei atsiras norinčių jį pakviesti.

Į Estiją jis vyks Tartu universiteto, Latviją - Kultūros akademijos kvietimu. Pasak V. Umbraso, įprasta, jog Dalai Lamos vizitai vyksta ne valstybinių organizacijų kvietimu. Tačiau V. Umbrasas pažymėjo, jog tokių kelionių metu Dalai Lama dažnai susitinka ir su valstybių bei vyriausybių vadovais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.