aA
Prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį asmeniškai tarpininkavo krizėje tarp Izraelio ir palestiniečių. Maskvoje jis priėmė trumpo vizito atskridusį palestiniečių lyderį Jasirą Arafatą (Yassir Arafat) ir telefonu kalbėjosi su Izraelio vyriausybės vadovu Ehudu Baraku (Ehud Barak). Be to, V.Putinas privertė J.Arafatą (Yassir Arafat) iš savo kabineto Kremliuje paskambinti E.Barakui (Ehud Barak).
Putinas
Putinas
Abu vadovai vėl sutarė atnaujinti tiesioginius kontaktus tarp savo kanceliarijų. Informuodamas apie dvi valandas trukusį prezidento susitikimą su J.Arafatu (Yassir Arafat), Rusijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Avdejevas sakė: "Mūsų pusė pateikė kelias idėjas taikos pastangų spektrui išplėsti". Tiksliau pokalbių turinio jis nekomentavo.

J.Arafatas (Yassir Arafat) Maskvoje norėjo pasiekti, kad Rusija, kaip Artimųjų Rytų proceso globėja, vėl sustiprintų savo vaidmenį. Atvykęs į Maskvą, jis teigė, kad iš JAV nesitiki pozicijos pasikeitimo, kol nebus naujo prezidento.

V.Putinas pareiškė esąs labai sunerimęs dėl pavojaus, kad konfliktas gali išplisti ir sukelti grėsmę visam regionui", - sakė A.Avdejevas. Turi būti padaryta viskas, kad ekstremistai neturėtų dingsties smurtauti.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.