aA
Izraelis sutiko panaikinti palestiniečių miestų ir miestelių blokadą, jeigu prieš tai bus užbaigtas beveik du mėnesius trunkantis smurtas. Tai penktadienį patvirtino Izraelio vyriausybės atstovas.
Šis Izraelio sutikimas buvo duotas per ketvirtadienį įvykusias derybas su palestiniečių atstovais. Palestiniečių kabineto ministras Jamilas al-Tarifi (Džamilas al Tarifis) "Reuters" pareiškė, kad Izraelio gynybos ministras Ephraimas Snehas (Efraimas Snehas) derybose pažadėjo panaikinti blokadą iki kitą savaitę prasidendančio šventojo musulmonų Ramadano mėnesio.

"Tai tiesa. Tačiau su sąlyga, kad liausis smurtas iš palestiniečių pusės", patvirtino Izraelio atstovas "Reuters". J. al- Tarifi sakė, kad Izraelis paprašė palestiniečių liautis šaudžius. "Bet mes jiems pranešėme, kad nešaudome pirmi. Kartais mes ginamės", sakė palestiniečių atstovas.

Izraelis taip pat teigia, kad jo pajėgos šaudo tik savigynos tikslais. Jis sako, kad palestiniečių miestai ir miesteliai buvo uždaryti saugumo sumetimais, kai rugsėjo mėnesį prasidėjo žydų pajėgų ir palestiniečių susirėmimai. Palestiniečiai teigia, kad ši blokada yra "kolektyvinė bausmė".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.