aA
Ketvirtadienį per pasalą prie savo namų buvo nušautas žymus Kosovo politikas Xhemajlis Mustafa (Džemailis Mustafa), pranešė jo bendradarbis ir užsienio pareigūnai.
Xh. Mustafa buvo nuosaikiojo Kosovo albanų lyderio Ibrahimo Rugovos patarėjas. Jis buvo nušautas per pasalą, surengtą prie jo namų. Pranešama, kad į jį buvo pataikyta keturis kartus, du iš jų į galvą. Xh. Mustafa mirė pakeliui į ligoninę Kosovo sostinėje Prištinoje.

Jungtinių Tautų (JT) policija penktadienį apklausė du asmenis, įtariamus nuosaikiojo Kosovo albanų lyderio Ibrahimo Rugovos patarėjo nužudymu. Du vyrai, kurių pavardės neskelbiamos , buvo sulaikyti ketvirtadienį, praėjus kelioms valandoms nuo Xhemajlio Mustafos (Džemailio Mustafos) nužudymo.

"Sulaikyti du asmenys ir mes tikimės surasti jų kaltės įrodymų", sakė Jungtinių Tautų (JT) policijos Prištinoje atstovas spaudai. Kol kas jiems nepateikti jokie kaltinimai. Šiuos vyrus policija sustabdė dėl jų automobilio, kuris atitiko iš įvykio vietos pabėgusios transporto priemonės aprašymą.

Praėjusį mėnesį vykusiuose savivaldos rinkimuose I. Rugovos Kosovo demokratinė lyga (KDL) nugalėjo Demokratinę Kosovo partiją (DKP), kurios dauguma narių yra buvę Kosovo išlaisvinimo armijos (KLA) kovotojai.

Rinkimus pralaimėjusių partijų vadovai ragino pasekėjus susitaikyti su rinkimų rezultatais. Tačiau užsienio pareigūnai būgštauja, kad kai kurie buvę Kosovo kovotojai gali rengti išpuolius, siekdami neleisti KDL nariams užimti įtakingų postų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.