aA
JAV prokurorai paskelbė kaltinimą programinės įrangos piratų grupei ir penkiems “Intel” darbuotojams, kurie keitė techninę įrangą į piratines programas.
Čikagos federalinis teisėjas paskelbė kaltinimą 17 asmenų, įskaitant buvusį “Microsoft” darbuotoją bei du europiečius, kurie pažeidė daugiau nei 5 tūkst. programų autorines teises.

12 kaltinamųjų priklausė “Pirates with Attitudes (PWA) grupei, į kurią pernai buvo infiltruoti vyriausybės agentai.

Grupės svetainė ir programinė įranga, kurios apsauga buvo panaikinta, buvo rasti viename kompiuterių Kanados Sherbrooke universitete. Keturi “Intel” darbuotojai grupei teikė techninę įrangą ir už tai galėjo iš svetainės atsisiųsti programinės įrangos. Penktasis “Intel” darbuotojas visa tai koordinavo.

Kompanija apie šį susitarimą nieko nežinojo, teigė prokurorai.

Dar vienas kaltinamasis, tuo metu “Microsoft” darbuotojas, grupei teikdavo korporacijos kuriamos programinės įrangos kopijas, o grupės vadovui suteikė priėjimą prie vidinio “Microsoft” tinklo.

Grupės vadovui 32 metų Robinui Rothbergui kaltinimai pateikti dar vasarį. Jis buvo suimtas, tačiau paleistas už užstatą. Pripažinus jų kaltę, kaltinamiesiems gresia penkerių metų laisvės atėmimo bei 250 tūkst. JAV dolerių bauda.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.