aA
Bendrovė “Sharp” šią savaitę pristatė naujos kartos įrenginį “Zaurus”, kuris yra tarpinis variantas tarp asmeninio skaitmeninio asistento (personal digital assistant) ir asmeninio pramogų kompiuterio.
"Sharp Zaurus"
Kaip ir kai kuriuose kituose šiuo metu parduodamuose kišeniniuose kompiuteriuose, naujajame “Zaurus” MI-E1 yra įmontuotas MP3 grotuvas. Tačiau “Sharp”, palyginus su konkurentais, žengė žingsnį į priekį taip pat įmontuodama ir MPEG4 formato vaizdo grotuvą.

Bendrovės gaminama skaitmenine videokamera galima nufilmuoti iki 2 valandų MPEG4 formato vaizdo medžiagos, kuri įrašoma į 64 MB talpos atminties kortele. Įrašytą medžiagą galima peržiūrėti “Zaurus” kišeniniu kompiuteriu, įstačius į jį atminties kortelę. Vaizdo kokybė kol kas nėra labai džiuginanti – tik apie dešimt kadrų per sekundę, maksimali įrenginio skiriamoji geba sudaro mažiau nei ketvirtadalį paprasto televizoriaus ekrano gebos. Tačiau naujovė priverčia susimąstyti apie galimybes, kurias ateityje pasiūlys gamintojai kišeninių kompiuterių vartotojams.

Naujasis “Zaurus” taip pat yra pirmasis bendrovės “Sharp” kišeninis kompiuteris su specialia klaviatūra, kuri paslepiama ją sustūmus po 3,5 colių įstrižainės skystųjų kristalų ekranu. “Qwerty” standarto klaviatūra yra apie 6,85 cm pločio, todėl reikia gerokai pasipraktikuoti, norint išmokti su ja dirbti. Žinoma žmonės, kurių pirštai yra stambūs turės naudoti specialius rašiklius mygtukams nuspausti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.