aA
Priežastis, kodėl kai kurie žmonės nėra aukštinami pareigose arba negauna didesnio atlyginimo, yra labai paprasta – jie žemi, apkūnūs ir nepatrauklūs.
Išvaizda yra vienas esminių sėkmingą karjerą lemiančių veiksnių, svarbių tiek moterims, tiek ir vyrams, teigiama neseniai atlikto tyrimo ataskaitoje.

Aukšti, liekni ir patrauklūs vyrai turi daugiau galimybių gauti darbą ir uždirba daugiau už žemus, apkūnius bei neišvaizdžius savo kolegas, rašoma laikraštyje “The Financial Times”.

Žmonių, kurie yra laikomi patraukliais ir nelabai, atlyginimo dydis žymiai skiriasi. Jeigu vyras Britanijoje uždirba vidutiniškai 20 000 svarų (115 000 Lt) per metus, tai nepatrauklaus vyro pajamos siekia tik 17 000 svarų (97 750 lt).

Aukšti vyrai uždirba 10% daugiau nei jų žemesni kolegos, o aukštos moterys – 5% daugiau už savo koleges.

Tam tikros darbdavių nuostatos darbuotojų išvaizdos atžvilgiu yra plačiai paplitusios, tačiau profesionaliuose darbuose išvaizda nėra tokia svarbi.

Atrodo, kad didžiausios ‘bausmės’ už savo apkūnumą ir žemą ūgį sulaukia sekretorėmis bei biuro administratorėmis dirbančios moterys, kurios už savo gražesnes, lieknesnes koleges gauna net 15% mažesnį atlyginimą.

“Bauda už nepatrauklumą yra daug didesnė nei premija už grožį,” rašoma tyrimo ataskaitos išvadose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.