aA
Buvęs Rusijos Juodosios jūros laivyno vadas admirolas Eduardas Baltinas neatmeta galimybės, kad ir iškėlus povandeninį laivą "Kursk", nuskendusį rugpjūčio 12 dieną Barenco jūroje, nepavyks išsiaiškinti jo žūties priežasčių.
"Kai iškels laivą, pamatys, kad suveikė du kovinių užtaisų skyriai. Kodėl jie suveikė? Priežasties tai nėra. Kaip ir anksčiau, bus neaišku", pareiškė admirolas interviu agentūrai "Interfax" ketvirtadienį.

Atsakydamas į klausimą, ar gali specialiosios komisijos laivo žūties priežastims išaiškinti darbas baigtis be rezultatų, E. Baltinas priminė avarijas Amerikos povandeniniuose laivuose "Thresher" ir "Scorpion", kurių žūties priežastys nežinomos iki šiol.

Ketvirtadienį admirolas dalyvavo laivo "Kursk" žūties svarstymuose, kuriuos surengė laikraštis "Komsomolskaja pravda".

Remiantis E. Baltino ir kitų susitikimo dalyvių versijomis, "Kursk" galėjo susidurti su užsienio povandeniniu laivui ( pasak E. Baltino, "86 proc. taip ir buvo"), bet šis susidūrimas negalėjo turėti tokių tragiškų padarinių.

Kaip pareiškė E. Baltinas, kad "Kurske" detonuotų torpedos ir raketos, smūgis į laivą turėjo būti 110 tūkstančių tonų galingumo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.