aA
Šalių pasirinkimą kreipimuisi Čečėnijos atstovai paaiškino tuo, kad Baltijos šalių, Lenkijos ir Ukrainos tautos "pačios patyrė imperialistinės Rusijos smurtą".

"Okupuotose Čečėnijos Respublikos Ičkerijos teritorijose, taip pat Dagestane ir Ingušijoje grobikai iš Rusijos suima čečėnus, tarp jų - moteris ir nepilnamečius jaunuolius, juos uždaro į filtravimo stovyklas, kur jie kankinami ir mušami, o daugelis dingsta be pėdsakų", sakoma kreipimesi, kurį pasirašė Čečėnijos Respublikos Ičkerijos įgaliotinis Saidas Hasanas Abumuslimovas, tiriantis nusikaltimus čečėnų ir kitoms Kaukazo tautoms. Kreipimąsi išplatino antradienį pročečėniška agentūra "Kavkaz-Centr".

"Itin didelį nerimą kelia Grozno taikių gyventojų likimas. Šiame mieste Rusijos kariuomenė plėšikauja, kankina taikius gyventojus ir iš jų tyčiojasi", sakoma kreipimesi.

S. H. Abumuslimovas taip pat pažymi, kad daugeliu atvejų aukų giminės nesiryžta kreiptis į tarptautines teisių gynimo organizacijas, nes būgštauja, kad suimtųjų ir uždarytųjų į filtravimo stovyklas padėtis tik pablogės.

"Prašau Jus dėti pastangas, kad į Rusijos okupuotas Čečėnijos Respublikos Ičkerijos teritorijas būtų atsiųsti tarptautiniai stebėtojai ir jose būtų sudarytos nuolatinės misijos, kol visiškai baigsis Čečėnijos ir Rusijos karas ir bus sureguliuoti jų tarpusavio santykiai tarptautinės teisės pagrindu", sakoma kreipimesi į Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.