aA
Lietuva įteikė naują protesto notą Pusiaujo Gvinėjai dėl šioje Afrikos šalyje sulaikyto Lietuvos krovininio laivo "Rytas".
Tuo pat metu Lietuvos diplomatai toliau plėtė laivo diplomatinės gynybos frontą, mėgindami įtraukti į konflikto sprendimą Jungtines Amerikos Valstijas ir Jungtines Tautas.

Kaip BNS pranešė Lietuvos URM Informacijos ir kultūros departamento direktorius Petras Zapolskas, Lietuvos ambasados Maskvoje atstovai perdavė Pusiaujo Gvinėjos diplomatams šiame mieste naują notą.

Pasak P. Zapolsko, šioje notoje paneigiami Lietuvos laivui pateikti kaltinimai nelegalia žvejyba ir reikalaujama jį paleisti.

Tai jau antroji per pastarąsias dešimt dienų diplomatinė nota Pusiaujo Gvinėjai, kurioje reikalaujama paleisti šios šalies Bioko salos Malabo uoste laikomą laivą "Rytas".

"Lietuva pasilieka teisę kreiptis į tarptautines organizacijas, kurių narė yra ir Pusiaujo Gvinėja", sakė P. Zapolskas.

Pasak diplomato, Lietuvos URM dėl laivo išlaisvinimo "toliau dirba su JAV Valstybės departamentu ir Jungtinėmis Tautomis". P. Zapolskas išsamiau šių diplomatinių kontaktų nekomentavo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.