aA
Romos miesto valdžia stojo į ryžtingą kovą su vyriškiu, kuris jau ne vienerius metus "išžvejoja" didžiąją dalį monetų iš visame pasaulyje žinomo Trevio fontano.
Euro monetos
Bedarbis Robertas Čerčeleta beveik kiekvieną rytą įlipa į fontaną ir surenka monetas. "Per dieną aš gaunu 200-300 eurų", - išdidžiai pareiškė jis dienraščiui "Corriere della Sera". Romos miestas ateityje norėtų pats kiekvieną dieną žvejoti pinigus fontane, rašo laikraštis. Iki šiol Trevio fontanas buvo valomas tik šeštadieniais.

R.Čerčeleta ilgai vedžiojo už nosies miesto valdininkus. Jis negali būti patrauktas atsakomybėn už vagystę, kadangi, pagal teismo sprendimą, monetos fontane niekam nepriklauso. O baudų už lipimą į fontaną be leidimo vyras paprasčiausiai niekada nemoka.

Metai po metų šimtai tūkstančių turistų iš viso pasaulio meta monetas į 250 metų senumo fontaną, kad galėtų vėl sugrįžti į Romą. Visi pinigai turėtų atitekti "Caritas" organizacijai. Iki šiol miestas kasmet surinkdavo 25 tūkstančius eurų. Valdininkų nuomone, R.Čerčeletos laimikis Trevio fontane buvo kur kas didesnis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.