aA
Maskva bet kuriuo atveju ras Kaliningrado srities problemos sprendimą, pareiškė Rusijos gynybos ministras. "Kad ir kokia būtų įvykių raida, kaliningradiečiai neatsidurs blokados žiede", - užtikrino Baltijsko gyventojus S.Ivanovas.
Rusija būgštauja, kad Lietuvai ir Lenkijai įstojus į Europos Sąjungą (ES), iškils keblumų dėl žmonių ir krovinių tranzito tarp Kaliningrado srities ir likusios Rusijos dalies.

Todėl Maskva pastaraisiais mėnesiais ėmė siūlyti nutiesti specialius geležinkelio ir automobilių kelio koridorius, kuriais Kaliningrado gyventojai galėtų be vizų vykti į Rusiją, ir suaktyvino politinį spaudimą Lietuvai, reikalaudama išsaugoti bevizę erdvę.

Tačiau Briuselis atmeta tokią galimybę, nes baiminasi nelegalų ir organizuotų nusikaltėlių antplūdžio iš Kaliningrado į ES, jeigu sienos su juo nebus griežtai kontroliuojamos.

Jis taip pat pranešė, jog "Gynybos ministerija ėmėsi visų įmanomų priemonių, kad keltų perkėla "Baltijskas - Sankt Peterburgas" pradėtų veikti artimiausiu metu".

S.Ivanovas taip pat pareiškė, kad "Rusija neketina grįžti prie šaltojo karo laikų". "Tačiau, - pabrėžė jis, - tai nereiškia, kad mes turime atsisakyti karinės jūrų veiklos. Priešingai, mes ją aktyviai plėtosime".

Ta proga ministras priminė, kad rugpjūtį Kaspijos jūroje vyks stambaus masto karinės jūrų pratybos, kuriose dalyvaus "visos valstybės karinės organizacijos struktūros".

"Per manevrus bus mokomasi kovoti su terorizmu ir kitais šiuolaikiniais iššūkiais bei grėsmėmis", - pažymėjo S.Ivanovas. "Reikia ne tik kalbėti apie šias grėsmes, bet ir imtis konkrečių veiksmų joms neutralizuoti", - sakė ministras.

S.Ivanovas dalyvavo Baltijsko įgulos kariuomenės parade šiandien minimos Karinio jūrų laivyno dienos proga.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.