aA
Popiežius Jonas Paulius II į šeštadienio vigiliją susirinkusius šimtus tūkstančių jaunuolių iš viso pasaulio paragino atsisakyti XX amžiui būdingo supasaulėjimo ir atsigręžti atgal į Dievą.
Pope John Paul II
Primindamas rugsėjo 11-osios teroro atakas ir kritikuodamas praėjusio šimtmečio bedievystę, popiežius skatino jaunuosius katalikus remiantis savo tikėjimu kurti geresnį pasaulį.

"Reikalinga nauja statytojų karta, kurią veikti skatintų ne smurto baimė, o nuoširdžios meilės poreikis. Jie turi išmokti plyta po plytos žmonių mieste statyti Dievo miestą, - sakė 82 metų pontifikas. - Tais statytojais turite būti jūs! Jūs esate ateities vyrai ir moterys".

"Ateitis yra jūsų širdyse ir jūsų rankose. Dievas patiki jums šią sunkią, bet įkvepiančią užduotį dirbti kartu su juo kuriant meilės civilizaciją", - pridūrė jis.

Ant didžiulės pakylos, po apšviestu kryžiumi sėdintis Jonas Paulius II kreipėsi į maždaug 550 tūkst. katalikų minią. Tai buvo antrasis jo pasirodymas Pasaulio jaunimo dienose, kurios truko šešias dienas ir kurių metu vyko mišios, pamaldos, išpažintys ir katechetinės instrukcijos.

Katalikų jaunimo sąskrydis baigsis sekmadienį, popiežiaus aukojamomis mišiomis po atviru dangumi, kurios prasidės 9 val. 30 min. vietos (16 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Į jas turėtų susirinkti mažiausiai trys ketvirtadaliai milijono žmonių - jaunųjų piligrimų ir Kanados tikinčiųjų.

Tęsdamas savo 10 dienų kelionę pirmadienį popiežius išvyks į Gvatemalą, o vėliau - į Meksiką, kur jo vadovaujamuose renginiuose turėtų dalyvauti maždaug 12 mln. žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.