aA
Sprogus sprogmenų prikrautam automobiliui trečiadienį Vidurio Izraelio Haderos mieste žuvo mažiausiai 4 žmonės, o dar 21 asmuo buvo sužeistas, kai kurie jų - sunkiai. Pasak liudininkų, sprogimas nugriaudėjo prie pat autobuso vienoje pagrindinių miesto gatvių. Policija spėja, kad tai gali būti radikalios fundamentalistinės palestiniečių organizacijos "Hamas" išpuolis.
Iš karto po sprogimo, kuris buvo girdėti visame mieste, į nelaimės vietą išskubėjo greitosios pagalbos automobiliai. Per kelias minutes į ligonines atgabenta dauguma sužeistųjų. "Tai buvo siaubinga. Sprogimo jėga tiesiog iškėlė autobusą į orą ir suplėšė jį į gabalus", - Izraelio radijui pasakojo vienas liudininkas. Dėl sprogimo užsiliepsnojo viena parduotuvė.

Policija iš karto atitvėrė sprogimo vietą ir ieško daugiau sprogmenų. Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Barakas (Ehud Barak) pasmerkė išpuolį kaip barbarišką aktą ir apkaltino dėl to palestiniečių autonominę žinybą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.