aA
Viešosios nuomonės apklausos rezultatai rodo, kad 50 proc. Rusijos piliečių šalies ekonominę padėtį vertina kaip "blogą" arba "labai blogą". "Vidutiniška" ją vadina šiek tiek daugiau nei trečdalis (36 proc.) respondentų. Ir tik 3 proc. mano, kad ji "gera" arba "labai gera".
Rusija - Raudonoji aikštė
Rusija - Raudonoji aikštė
Apklausos duomenimis, kas dešimtas Rusijos gyventojas (11 proc.) negali įvertinti dabartinės ekonominės padėties. Tuo pat metu sociologai pažymi, kad pastaruoju metu žmonių, kritiškai vertinančių ekonominę padėtį, kasmet mažėja. 1997 metais tokių buvo 70 proc., pernai - 56 procentai.

Kaip rodo apklausa, pusė respondentų (54 proc.) mano, kad esant tokiai padėčiai "gyventi sunku, bet kentėti galima". Kas penktas (21 proc.), - kad "viskas ne taip blogai ir gyventi galima". Tiek pat (21 proc.) tvirtina, kad "jau nebeįmanoma kentėti mūsų vargingos padėties".

Tuo pat metu 52 proc. teigia, kad artimiausiais metais jų gyvenimas nepagerės. Optimistiškai į ateitį žvelgia 28 proc. respondentų, o 20 proc. savo ateities prognozuoti nedrįso.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.