aA
Palangos vyresniojo policininko Algimanto Slivskio laukia nemalonumai. Trečiadienį policininko poelgį svarstė Palangos policijos komisariato pareigūnų garbės teismas, tačiau sprendimas dėl nuobaudos kolegai dar nepriimtas.
Svarstyklės
Šių metų kovo ir balandžio mėnesiais dirbdamas apylinkės inspektoriumi A.Slivskis savavališkai prisijungdavo prie tame pačiame pastate esančio Palangos miesto apylinkės teismo buhalterijos telefono ir teismo sąskaita skambindavo draugei į mobilųjį telefoną.

Pareigūno apgavystės pradėjo aiškėti po to, kai gegužės viduryje teismo buhalterė Danguolė Ožeraitytė gavo įstaigos telefonų pokalbių išklotines.

Teismo darbuotoja pastebėjo, kad jai vienai priklausančio telefono numerio sąskaita netikėtai padidėjo. Po darbo valandų ir savaitgaliais iš teismo buhalterijos telefono buvo skambinama buhalterei nežinomu mobiliojo telefono numeriu. Per dvejus mėnesius šie pokalbiai teismui atsiėjo 259 litus.

Paskambinus nežinomu telefono numeriu su buhaltere niekas nekalbėjo. Atėję patikrinti teismo buhalterijos telefono linijos telekomo meistrai aptiko, kad yra atrakinta trečiajame pastato aukšte esanti ryšių skirstymo dėžutė.

Šiame aukšte dirba Palangos viešosios policijos pareigūnai. Savo įtarimais dėl galimo neteisėto prisijungimo D.Ožeraitytė pasidalijo su viešosios policijos komisaru inspektoriumi Romučiu Stankevičiumi.

Įtarimas, jog prie teismo telefono galėjo prisijungti A.Slivskis, kilo nustačius, kad nežinomas mobiliojo telefono numeris priklauso buvusio apylinkės inspektoriaus draugei.

Birželio mėnesį atliekant tarnybinį patikrinimą policininkas iš karto prisipažino, kad skambindavo prisijungdavęs prie teismo telefono.

Kolegoms pareigūnas aiškino, kad tuo metu jam būtinai reikėjo skambinti, o jis neturėjo mobiliojo telefono. Skambinti asmeniniais reikalais tarnybiniu apylinkės inspektorių kabineto telefonu buvo draudžiama.

"Lietuvos rytas"