aA
Su invalido vežimėlyje sėdinčiu seneliu namie pusvalandžiui paliktas penkerių metų jonavietis padegė kaimynų balkoną. Ketvirtadienį vakare berniukas iš septinto aukšto balkono mėtė degantį tualetinį popierių ir šis įkrito į šešto aukšto balkoną.
Gaisro metu šeštame aukšte gyvenančių kaimynų namuose nebuvo. Kol atvyko ugniagesiai, gaisrą iš kito balkono pildami vandenį bandė gesinti kaimynai.

Atvykę ugniagesiai į butą pateko per kaimynų balkoną. Gaisro metu sudegė balkone buvę popieriai, keli drabužiai ir aprūko sienos. Didelių nuostolių nepadaryta.

Kaip pareigūnams pasakojo išsigandęs mažametis, iš pradžių jis iš balkono mėtė stiklainius, vėliau - tualetinį popierių, prieš tai jį padegęs namuose ant stalo rastu žiebtuvėliu.

Anot balkoną padegusio vaiko, tai daryti jį ragino apačioje sustoję aplinkinių kiemų vaikai. Pasak mačiusių šiuos mažamečio nuotykius kaimynų, ši istorija galėjo baigtis daug liūdniau - vaikas galėjo iškristi iš balkono.

Toks vaiko elgesys pribloškė ir netrukus po įvykio grįžusius tėvus. Jų teigimu, sūnui jie visada draudę eiti į balkoną. Pats penkiametis tėvams neprisipažino sukėlęs gaisrą. Apie įvykį jie sužinojo iš policijos pareigūnų.

"Lietuvos rytas"