aA
Bronis Ropė Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas
Jonavos rajono meras Egidijus Sinkevičius yra centristas, taigi, keista, kad Naujosios politikos bloko partnerio savivaldybei Vyriausybės vadovas Rolandas Paksas atsisako padėti. Dar keisčiau, kad šitaip pasako Vyriausybės, kuriai vadovauja buvęs meras, buvęs Savivaldybių asociacijos prezidentas R.Paksas, atstovas.

Padėti žmonėms spręsti šitas problemas Vyriausybė privalo - turi būti sudaryta vyriausybinė komisija, kuri išsiaškintų kaltininką. Žmonės neturi likti lauke. Jei paaiškėtų, kad kaltininkas yra AB “Lietuvos dujos”, tuomet jinai ir turėtų sumokėti; jei kaltininkas kitas - tegul moka kitas.

Tačiau, jei dujų nuotėkis atsirado dėl bendrovės “Lietuvos dujos”, kurios steigėjas yra Vyriausybė, kaltės, premjeras R.Paksas turėtų duoti komandą sutvarkyti šitą problemą - arba skirti pinigus butams pirkti, arba nupirkti butus iš šios valstybinės įmonės sąskaitos.

Kita vertus, savivaldybėms pasipiktinimą ir šiaip jau kelia premjero R.Pakso pareiškimai apie 100 tūkst. Lt fizinių asmenų pajamų mokesčių, kurių nesumokėjo Vilniaus savivaldybė, nurašyti į vidaus skolas. Patikėkite, mes tikrai nesileisime šitaip mulkinami.

Pakalbėję apie žmogaus teises liberalai žmones pamiršo

Tai komentuoja:

Valentinas Greičiūnas Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko pavaduotojas

Algimantas Salamakinas Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pavaduotojas