aA
Prezidentas Valdas Adamkus pirmadienį laukia atvykstant į Prezidentūrą sveikatos apsaugos ministro Romualdo Dobrovolskio pokalbiui apie farmacinės veiklos skaidrumą.
Valdas Adamkus
© BNS foto
Kaip BNS sakė prezidento patarėjas Darius Kuolys, prezidento nuomone, sveikatos apsaugai pirmiausia reikia skaidrių, ne tik politinės, bet ir buitinės korupcijos neiškreiptų veiklos taisyklių.

D.Kuolio teigimu, prezidentas taip pat nori sužinoti, ar ministras yra įsitikinęs vaistų kvotų įvedimo prasmingumu, neturint patvirtintų ligų gydymo metodikų. Dėl įvedamų vaistų kvotų prezidentui šią savaitę skundėsi pacientų organizacijų atstovai.

Šią savaitę prezidentas viešai pareiškė nepasitikėjimą Vaistų kontrolės tarnyba, nes, jo žiniomis, ketvirtadalis šios farmacinę veiklą kontroliuojančios tarnybos darbuotojų dirba dar keliose darbovietėse, dažnai - farmacijos kompanijose. Tačiau R.Dobrovolskis pareiškė apie tokius atvejus nežinąs.

Žiniasklaidai paskelbus kelias tarnyboje ir kitose darbovietėse dirbančių asmenų pavardes, Vaistų kontrolės tarnyba per savaitgalį sudarys tokių savo darbuotojų sąrašą ir pirmadienį jį pateiks R.Dobrovolskiui.

V.Adamkus taip pat piktinosi neperžiūrėtu kompensuojamų vaistų sąrašu, neaiškiais jo sudarymo kriterijais, didelėmis vaistų kainomis ir pareiškė nepasitikėjimą Valstybinės ligonių kasos veikla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.