aA
Šiomis dienomis Rumunijos medikai atliko neįprastą operaciją - jie vienam pacientui iš stemplės pašalino gyvą gyvatę. Pasak žiniasklaidos, 24 centimetrų ilgio šliužas rumunų valstiečio stemplėje praleido tris dienas, suteikdamas jam neapsakomų kančių.
Gyvatė
Iš pradžių Sandu Atudorei manė, kad jam ramybės neduoda įsisenėjusi opa. Valstietis mėgino ją gydyti liaudies medicinos metodais. Galiausiai nelaimėlis metė visus darbus ir iškeliavo į miesto kliniką.

Ten specialia aparatūra buvo nustatyta, kad jo stemplėje yra "pašalinis daiktas", bet niekam neatėjo į galvą, kad tai - gyvatė.

Po sudėtingų ir skausmingų procedūrų gydytojams pavyko pašalinti iš organizmo paslaptingąjį objektą, kuris visus tiesiog apstulbino. Tai buvo vadinamoji medgyvatė, kurių šiame Rumunijos regione yra labai daug.

Kaip ji įsigudrino patekti į žmogaus stemplę, kaip liko gyva nepalankioje aplinkoje - lieka tik spėlioti. Pagal vieną iš versijų, kaitros nukamuotas dėdulė Sandu trūktelėjo naminio vyno ir kietai užmigo medžio paūksmėje pražiota burna. O vikriai gyvatei to ir tereikėjo...

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.