aA
"Rusija mano, kad Baltijos šalių prisijungimas prie NATO yra visiškai nepagrįstas ir veda prie bereikalingo santykių komplikavimo", interviu Lenkijos dienraščiui teigia Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas.
Rusijos diplomatijos vadovo vizito Lenkijoje proga jis davė interviu laikraščiui "Gazeta Wyborcza".

Rusijos UR ministro nuomone, NATO plėtros "planai ne tik neatitinka dabarties regioninio saugumo iššūkių, o priešingai - gali tik sukomplikuoti padėtį visame kontinente".

Ministras išreiškė viltį, kad "Baltijos šalyse ir Briuselyje nugalės sveikas protas ir įvykiai nesivystys pagal šį pavojingą scenarijų".

Pasak I. Ivanovo, "Rusija NATO plėtimąsi laiko klaida", nes "aljanso plėtra objektyviai veda prie skirtingo saugumo sferų Europoje kūrimo ir griauna Europos saugumo ir stabilumo pamatus".

Rusijos UR ministras į Varšuvą atvyksta trečiadienio vakarą. Vizitas buvo atidėliojamas nuo 1998 metų.

Pastarąjį kartą jau paskirtą vizitą I. Ivanovas atšaukė, kai Lenkija praėjusį sausį apkaltino šnipinėjimu ir iš Varšuvos išsiuntė 9 Rusijos diplomatus.

I. Ivanovo atvykimas į Lenkiją - pirmasis po trejų metų pertraukos aukšto rango Rusijos valdininko apsilankymas Varšuvoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.