aA
JAV Senatas ketvirtadienį po pietų vienbalsiai, 99 balsais, patvirtino įstatymo projektą dėl korporacijų reformų, kurį prieš kelias valandas buvo priėmę Atstovų Rūmai. Įstatymo projektu, kuris dabar bus pateiktas prezidentui George'ui W.Bushui pasirašyti, siekiama atkurti investuotojų pasitikėjimą rinkomis, sukrėstomis korporacijų finansinės apskaitos skandalų.
Projekte numatoma sugriežtinti auditorių priežiūrą ir bausmes prasižengusiems korporacijų vadovams, taip pat - padidinti vadovų atsakomybę dėl finansinių ataskaitų tikslumo.

Įstatymo projektas, kurį Atstovų Rūmų ir Senato bendras komitetas priėmė trečiadienį, o Atstovų Rūmai - ketvirtadienį ryte, yra atsakas į abejotinos apskaitos metodų skandalus, dėl kurių nuo 2000 metų kovo vertybinių popierių rinkos prarado daugiau kaip septynis trilijonus JAV dolerių (maždaug 24 trilijonus litų).

Anksčiau ketvirtadienį, projektą patvirtinus Atstovų Rūmams, kur jis buvo patvirtintas 423 balsais prieš tris, G.W.Bushas paskelbė pranešimą, kuriame gyrė žemesniuosius Kongreso rūmus "už didžiule persvara ir vieningai priimtas reformas dėl korporacijų atsakomybės".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.