aA
Rusijos milicija atskleidė, kad Rusijos Valstybės Dūmos deputato Vladimiro Žirinovskio padėjėją 1997 metais Maskvoje susprogdino du lietuviai. Kaip rašo dienraštis "Lietuvos žinios", už Genadijaus Dzenio nužudymą lietuviai iš telšiškio Vinco Šilio, dabar teisiamo už kitus nusikaltimus, gavo 6 tūkst. JAV dolerių.
Vladimiras Žirinovskis
35 metų G.Dzenis buvo nužudytas 1997 metų sausį pastate, kuriame buvo įsikūrusi jo vadovaujama bendrovė. Per sprogimą, be G.Dzenio, žuvo vienas jo asmens sargybinis, kitas buvo sužeistas.

Pasak dienraščio, tiriant šį nusikaltimą, bendromis Lietuvos ir Rusijos pareigūnų pastangomis buvo nustatyti įtariamieji - Artūras Kibildis, Rolandas Sakalauskas ir Juris Lasvunas.

Prieš kelerius metus A.Kibildis buvo nuteistas Šiaulių mokesčių inspekcijos sprogdinimo byloje 19 metų nelaisvės. R.Sakalauskas šiuo metu yra teisiamas už reketą.

Šie trys asmenys prisipažino, jog žmogžudystę užsakė V.Šilys, daugelį metų Žemaitijoje siautėjusios gaujos vadeiva. Šiuo metu jis laukia teismo nuosprendžio Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

G.Dzenis buvo penktasis V.Žirinovskio padėjėjas, nužudytas iki 1997 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.