aA
Zacarias Moussaoui, kaltinamas ketinimu dalyvauti rugsėjo 11-osios išpuoliuose, ketvirtadienį federaliniam teismui pareiškė prisipažįstąs kaltu dėl kelių iš jam pateiktų kaltinimų, tačiau ne dėl sąmokslo su Osama bin Ladenu ir jo šalininkais nužudyti tūkstančius žmonių.
Zacarias Moussaoui
"Šiandien aš prisipažįstu kaltu dėl kelių man pateiktų kaltinimų, bet ne visų", - sakė Z.Moussaoui, apygardos teisėjai Leonie Brinkema paklaus, ar jis neketina atsisakyti savo ankstesnio pareiškimo dėl kaltės.

Prieš savaitę teisėja L.Brinkema atsisakė priimti "dvidešimtuoju lėktuvų pagrobėju" vadinamo Z.Moussaoui pareiškimą dėl kaltės ir davė laiko jam pagalvoti.

Praėjusią savaitę 34-erių metų Z.Moussaoui, kuriam gresia mirties bausmė dėl keturių iš šešių jam pateiktų kaltinimų, teisme netikėtai pareiškė esąs "al Qaeda" narys, prisipažino žinojęs apie rengiamus rugsėjo 11-osios išpuolius ir patvirtino savo ištikimybę O.bin Ladenui.

JAV pareigūnai mano, kad iš Maroko kilęs Prancūzijos pilietis Z.Moussaoui, kuris pernai rugpjūtį buvo sulaikytas dėl imigracijos taisyklių pažeidimo, turėjo būti 20-asis rugsėjo 11-osios atakoms panaudotų lėktuvų pagrobėjas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.