aA
Kirgizijos sostinėje Biškeke nužudyti trys Pietų Korėjos firmos "Paniel",siuntusios moteris dirbti į užsienį šokėjomis, darbuotojai, dar du sunkios būklės paguldyti į reanimacijos skyrių, pranešė šalies vidaus reikalų ministerija.
Gun
Žmogžudystė buvo įvykdyta minėtos firmos patalpose. VRM informacija, įtariami du azijietiškos išvaizdos vyrai, kuriems maždaug 35-40 metų. Savo aukas moterimis persirengę banditai su perukais privertė sugulti ant grindų ir jas nušovė.

Firma "Paniel" siuntė merginas į Pietų Korėją dirbti šokėjomis ir padavėjomis, todėl du sarafanais vilkintys nusikaltėliai nekliudomi pateko į patalpas.

Nuo žudikų kulkų žuvo 51 metų firmos prezidentas Yu Chun Kinas, jo 40-metė žmona ir viena Kirgizijos pilietė. Nusikaltimo padarymo metu firmoje buvo penki žmonės. Dvi moterys, Kirgizijos pilietės, sunkiai sužeistos ir yra vienoje iš Biškeko ligoninių. Nukentėjusiąsias saugo teisėsaugos darbuotojai.

Manoma, kad nusikaltimas gali būti susijęs su firmos veikla. Tačiau policija neatmeta galimybės, jog gali būti sąsajų ir su anksčiau šį mėnesį įvykdytu kito pietų korėjiečio verslininko Pan Yen Boko nužudymu. Verslininkas gyveno ir dirbo Biškeke nuo 1994 metų, vertėsi korėjietiškų audinių tiekimu į Centrinės Azijos regioną.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Kirgizijos sostinės centre buvo nušautas vienas kinų diplomatas ir jo vairuotojas. Policija mano, kad žmogžudystė buvo susijusi su vairuotojo verslo reikalais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.