aA
Aukštesnysis administracinis teismas ketvirtadienį nutraukė administracinę bylą ir priėmė Vilniaus universiteto (VU) Visuotinės literatūros katedros bei Moterų studijų centro vadovės Aušrinės Marijos Pavilionienės prašymą atsisakyti skundo prieš švietimo ir mokslo ministrą.
A. M. Pavilionienė buvo padavusi į teismą Švietimo ir mokslo ministrą Kornelijų Platelį, prašydama įpareigoti jį užregistruoti mokslinio laipsnio diplomą ir atlyginti jai padarytą turtinę žalą.

Pareiškėja iš ministro prašė priteisti 1 620 litų.

Pernai rudenį Lietuvos mokslo taryba VU pasiūlė panaikinti VU Senato sprendimą suteikti habilituotos daktarės mokslo laipsnį A. M. Pavilionienei, nes jos monografiją "Lyčių drama" taryba įvertino kaip publicistinį, bet ne mokslinį darbą.

Tačiau VU Senatas dar kartą patvirtino A. M. Pavilionienės disertacijos gynimo komiteto nuomonę suteikti jai habilituotos daktarės mokslo laipsnį.

Švietimo ir mokslo ministras K. Platelis kovo 22 dieną įteikė užregistruotą habilituotos daktarės laipsnio diplomą A. M. Pavilionienei.

Kai ministras įteikė užregistruotą diplomą, A. M. Pavilionienė jau buvo padavus jį į teismą. Gavęs jos skundą, teismas buvo paskyręs nagrinėti bylą gegužės 4 dieną.

Gavusi diplomą, pareiškėja atsiuntė teismui prašymą atsisakyti skundo. Teismo posėdyje ketvirtadienį šalys nedalyvavo.

A. M. Pavilionienės monografija "Lyčių drama", kai kurių specialistų vertinimu, yra pirmasis Lietuvoje apgintas habilitacinis darbas, paklojęs pamatą teorinei ir praktinei feminizmo sklaidai, naujai mokslo krypčiai Lietuvoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.