aA
Rusijos teisingumo ministerija grąžino Lietuvai neįvykdytą prašymą įteikti kvietimą į teismą genocidu kaltinamam buvusiam KGB karininkui Petrui Raslanui.
Oficialiai neįteikus kvietimo, P. Raslano teismas už akių negalimas, nepaisant neseniai įsigaliojusių Baudžiamojo kodekso pataisų dėl genocido bylų.

Teisingumo ministerija ketvirtadienį pranešė, kad gavo Rusijos teisingumo ministerijos atsakymą į teisinės pagalbos prašymą įteikti šaukimą į Šiaulių apygardos teismą P. Raslanui, gyvenančiam Rusijos Maskvos apskrities Balašichos mieste.

Rusijos teisingumo ministerija informavo, kad P. Raslanas neatvyko į teismą atsiimti šaukimo dėl sveikatos būklės, bei pridėjo P. Raslano I grupės invalidumą liudijančią pažymą. Maždaug prieš dešimtmetį ir Lietuvos pasitraukusiam Rusijos piliečiui P. Raslanui dabar yra 84-eri.

Šiaulių apygardos teismas P. Raslano baudžiamosios bylos nagrinėjimą yra paskyręs gegužės 15 dieną. Iš Rusijos Šiaulių teismui tereikėjo sulaukti atsakymo, kad P. Raslanas yra susipažinęs su kaltinamąja išvada ir informuotas apie teismo posėdį. Paties P. Raslano teismas nesitiki sulaukti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.