aA
Estijos prokurorė ketvirtadienį apskundė Talino apygardos teismui miesto žemesnės instancijos teismo sprendimą grąžinti papildomama tyrimui bylą, kurioje du Lietuvos piliečiai kaltinami nužudę estų verslininką ir leidėją Vitalijų Chaitovą.
Svarstyklės
Talino prokurorė Hingė Brand pareikalavo atšaukti sprendimą papildomai ištirti 34-erių metų Žilvino Gudonio ir 33-ejų metų Antano Kazlauskio bylą, ir paskirti bylą nagrinėti naujos sudėties teismui.

"Aš manau, kad abiejų kaltė įrodyta, ir jų bylos tirti iš naujo nereikia", - BNS sakė I.Brand.

Talino miesto teismas liepos 16 dieną nepaskelbė nuosprendžio dviejų kaltinamųjų byloje, nes nusprendė nusiųsti bylą papildomam tyrimui.

Teismo nuomone, remiantis turimais liudijimais, nė vienam kaltinamųjų negalima paskelbti nei kaltinamojo, nei išteisinamojo nuosprendžio.

Teismas paliko Ž.Gudonį ir 33 metų A.Kazlauskį suimtus.

Prokurorė reikalavo u ž V.Chaitovo nužudymą, už neteisėtą ginklo atvežimą į Estiją ir jo laikymą Ž.Gudoniui paskirti 13 metų laisvės atėmimo bausmę, už V.Chaitovo nužudymo organizavimą A.Kazlauskui - 11 metų laisvės atėmimo bausmę.

Per parengtinį tardymą Ž.Gudonis prisipažino įvykdęs žmogžudystę ir pranešė, kad už tai iš A.Kazlauskio gavo 4 tūkst. dolerių.

Pagal kaltinimą, Ž.Gudonis nužudė Vitalijų Chaitovą 2001 metų kovo 10 dieną jo namų kieme Taline, Lepiku gatvėje, trimis šūviais į galvą.

Policijai pavyko nustatyti, kad Maskvoje turėjęs nuomos bendrovę Ž.Gudonis ir Estijoje dirbęs dispečeriu A.Kazlauskis pernai vasario 12 dieną drauge pervažiavo Iklos pasienio punktą, o Ž.Gudonis buvo paslėpęs savo automobilyje "Mazda 626" 6,35 kalibro pistoletą.

Kovo pradžioje A.Kazlauskis parodė Ž.Gudoniui V.Chaitovo namą ir automobilį, papasakojo, kaip atrodo būsimoji auka.

Nužudymo dieną Ž.Gudonis naudojosi savo automobiliu, bet su pavogtais nuo kito automobilio registracijos numeriais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.