aA
Socialdemokratų partijos lyderis premjeras Algirdas Brazauskas tvirtina, kad socialdemokratų ir socialliberalų sąjunga yra tvirta. "Koalicija yra tvirta, paritetinė. Tie, kurie bando skaldyti mus dirbtinu būdu, daro tikrai blogą darbą", - interviu Lietuvos radijui ketvirtadienį sakė A.Brazauskas.
A.Brazauskas
A.Brazauskas
© BNS foto
Jis pažymėjo, kad tarp socialdemokratų ir socialliberalų nėra jokių ginčų.

Pasak A.Brazausko, po atostogų valdančiosios daugumos partneriai vėl sės rimtai svarstyti valstybės reikalų - biudžeto projekto, švietimo, sveikatos apsaugos sistemų reformų, privatizavimo klausimų.

Tai premjeras sakė paprašytas pakomentuoti šią savaitę įsiplieskusią žodinę dvikovą tarp prezidento Valdo Adamkaus ir valdančiosios daugumos partnerių socialliberalų bei socialdemokratų.

Po antradienį vykusio prezidento susitikimo su socialliberalų lyderiu, Seimo pirmininku Artūru Paulausku ir socialliberalų deleguotu švietimo ir mokslo ministru Algirdu Monkevičiumi, šalies vadovas per savo atstovę spaudai pareiškė turįs abejonių, ar socialliberalų deleguoti ministrai turi pakankamą partijos paramą būtinoms reformoms vykdyti.

Reaguodami į šį pareiškimą, socialliberalai ir socialdemokratai apkaltino Prezidentūrą valdančiosios daugumos kiršinimu, politinės padėties destabilizavimu ir intrigomis.

V.Adamkus, savo ruožtu, trečiadienį interviu Lietuvos radijui atmetė jam mestus kaltinimus bei pareiškė, kad daugumos partneriai turėtų "daugiau žiūrėti valstybės reikalų, daugiau tartis tarpusavyje, mažiau užsiimti vidaus intrigomis ir partiniais žaidimais".

Interviu radijui ketvirtadienį A.Brazauskas teigė nepolemizuosiantis su prezidentu. "Niekad nėjau į polemikas su prezidentu ir dabar neisiu", - sakė premjeras.

Jis pridūrė manąs, kad "čia yra mūsų vidiniai reikalai dviejų partijų - socialdemokratų ir socialliberalų, ir mes tarpusavio santykius išsiaiškinsim patys".

Premjero teigimu, yra daug žmonių, norinčių, kad subyrėtų valdančioji dauguma, tačiau juos premjeras pavadino kenkiančiais Lietuvai. Pasak A.Brazausko, šiais atsakingais Lietuvai metais reikalingas politinis stabilumas, kurį gali užtikrinti stabili koalicija ir valdžia.

A.Brazauskas tikino, kad Vyriausybėje nėra ir niekada nebus dviejų blokų - socialliberalų ir socialdemokratų. "Vyriausybė bus vieninga ir priiminės nustatyta tvarka visus sprendimus", - sakė premjeras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.