aA
Pasak grupės žmogaus teisių gynėjų , kasmet internetas darosi vis žiauresnis ir žiauresnis. Neapykantą propaguojančių tinklalapių skaičius per metus padidėjo daugiau, nei du kartus, sakė rabinas Abrahamas Cooperis iš Simono Wiesenthalio centro.
Atlikto tyrimo rezultatus ruošiamasi išleisti kompaktinio disko pavidalu. Jis bus pavadintas “Skaitmeninė neapykanta 2001”.

Praėjusiais metais įkurta apie 1400 naujų tinklalapių, kuriuose pilna medžiagos apie šiuolaikinę neapykantą: nuo kalbos ir įvairių simbolių iki specialios taktikos.

Daugiausiai naujų puslapių įkurta JAV, kadangi Europoje taikomos griežtesnės tinklalapių kultūros tikrinimo priemonės.

Prieš metus didžiausias knygomis internete prekiaujantis tinklalapis “Amazon.com” susilaukė priekaištų iš Vokietijos vyriausybės, nes sugalvojo pradėti pardavinėti Adolfo Hitlerio “Mein Kampf” vartotojams Vokietijoje. Šioje šalyje A.Hitlerio knyga yra uždrausta.

Šią savaitę Prancūzijos teismas kreipėsi į interneto portalą “Yahoo”, kad šis neleistų prancūzams prisijungti prie interneto aukcionų, kuriuose pardavinėjamos nacių regalijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.