aA
Nors buvusių Seimo narių įgaliojimai nutrūko daugiau kaip prieš mėnesį, eksparlamentarė Vilija Aleknaitė-Abramikienė niekaip nesugeba išsikraustyti iš Seimo viešbučio.
A.Aleknaitė-Abramikienė
A.Aleknaitė-Abramikienė
© "Lietuvos žinios"
Į naująjį Seimą neišrinkti buvę parlamentarai iš Seimo viešbučio turėjo išsikraustyti per mėnesį - iki lapkričio 19 d. Tačiau vakar Seimo viešbutyje, esančiame sostinės Gedimino prospekte, vis dar gyveno rinkimus pralaimėjusi konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

Viešbučio administratorė Nijolė Šušliakova LŽ informavo, kad buvusios Seimo narės šeima atiduoti trijų kambarių buto raktus pažadėjo iki šios savaitės pabaigos. Nesugebėjimą išsikelti iš viešbučio V.Aleknaitė-Abramikienė aiškino šeimyninėmis problemomis - netikėtai susirgo sūnus.

Moka

Vilniuje registruota eksparlamentarė trijų kambarių butą nuomojo. Nemokamai Seimo viešbutyje gyventi gali tik iš provincijos ar kitų Lietuvos miestų atvykę parlamentarai.

"Kadangi už visas paslaugas ji moka, labai didelio skandalo nekeliame", - apie užtrukusį V.Aleknaitės-Abramikienės gyvenimą Seimo viešbutyje LŽ kalbėjo administratorė. Jei eksparlamentarė pažado neištesės ir šią savaitę neišsikels, problemą spręs Seimo administracinė komisija.

"O koks jums skirtumas, tiesą pasakius, juk aš - ne Seimo narė", - LŽ paklausta, kada išsikraustys iš viešbučio, aiškino konservatorė. Ji teigė neturinti nuosavo buto, nes "nesugebėjusi pavogti". "Moku komercinę kainą. Ar jūs galite suvokti, kad Seimui tai naudinga", - patikslino eksparlamentarė.

"Komercija"

Seimo Finansų skyriaus darbuotojų teigimu, V.Aleknaitės-Abramikienės šeima per mėnesį už butą sumoka apie 1000 Lt. Didžiąją dalį šios sumos sudaro išlaidos už komunalines paslaugas ir internetą.

LŽ sužinojo, jog ta "komercinė kaina", kurią, buvusios Seimo narės teigimu, ji moka už trijų kambarių butą pagrindinėje Vilniaus gatvėje, siekia vos 215 Lt. Už patį 74,51 kv. m. ploto butą pagal Seimo nustatytus įkainius konservatorė moka 113,26 Lt. Dar 102,25 Lt pakloja už naudojimąsi baldais. 1 kv. m. Seimo viešbučio kambario ploto nuoma kainuoja 1,52 Lt.

Nekilnojamojo turto agentūrų teigimu, reali būsto nuomos kaina Gedimino prospekte yra kur kas didesnė. Trijų kambarių buto nuoma, be mokesčių už komunalines paslaugas, Gedimino prospekte per mėnesį atsieina nuo 1600 iki 4000 Lt. Kad eksparlamentarė už gyvenimą viešbutyje moka tikrai ne rinkos kainomis, LŽ patvirtino ir Seimo Finansų skyriaus vyriausiasis ekonomistas Gintautas Čaplikas.