aA
Paleidę žiniasklaidai gandų apie socialinės apsaugos ir darbo ministrės Vilijos Blinkevičiūtės galimą kandidatavimą prezidento rinkimuose, socialliberalai nebežino, kaip juos toliau komentuoti.
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė
© BNS foto
Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos Seime seniūnas Alvydas Ramanauskas ketvirtadienį žurnalistus tikino, kad apie ministrės kandidatūrą frakcijoje iš tiesų buvo kalbama, tačiau teigė, jog "kol kas nereikėtų skubėti daryti jokių išvadų apie galutinį kandidatų sąrašą".

"Rinkimų kampanija - tai toks dalykas, kai kiekvienas Seimo narys, kurių yra 141, kuria savo strategiją, planus, turi savo samprotavimų. Aš manau, kad nereikėtų skubėti, palaukti rugsėjo pradžios, kai paaiškės, kas bus tikrieji kandidatai", - samprotavo jis.

Kaip ketvirtadienį pranešė dienraštis "Lietuvos rytas", Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas su artimiausiais bendražygiais sutarė, jog ministrė - tinkama figūra ikirinkiminiam vajui, nes yra patraukli moteris, išmano savo darbą ir nėra susikompromitavusi.

NS pirmininko pavaduotojas, partijos informacinio centro vadovas Vytautas Kvietkauskas žurnalistams ketvirtadienį atsisakė komentuoti šį pranešimą.

A.Ramanauskas priminė, jog partijos nuostata yra jau seniai pareikšta - rugpjūčio pabaigoje įvyksiančiame NS tarybos posėdyje bus iškeltas oficialus partijos kandidatas prezidento rinkimuose. Pavasarį NS yra nusprendusi iš principo dalyvauti rinkimuose.

Manoma, kad partijos kandidatu gruodžio 22-sios prezidento rinkimuose bus A.Paulauskas, kuris kol kas neatskleidžia savo ketinimų. "Dabar jau užtenka tų atrakcijų, kiek čia prirašyta spaudoje ir kiek čia kalbama", - pridūrė A.Ramanauskas.

Tuo tarpu opozicinės Liberalų frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis skeptiškai įvertino šiomis dienomis vykstančius procesus, pavadindamas juos "partijų slėpynėmis".

"Visiškai nesuprantama, nuo ko yra slepiamasi - ar nuo rinkėjų, ar politikai per daug užsižaidė, ir tampa niekam nebeįdomu, kas čia kandidatuos, ar nekandidatuos", - sakė liberalas. Jo manymu, socialliberalai turėtų aiškiai pasakyti, kad jų lyderiu siūlomas Seimo pirmininkas A.Paulauskas.

"Jeigu jie turi lyderį, o aš suprantu, kad A.Paulauskas yra jų lyderis, tai turbūt normalu, kad A.Paulauskas ir kandidatuos į prezidentus", - kalbėjo liberalas. Pasak E.Masiulio, tokie žaidimai, siekiant pareklamuoti vieną ar kitą partijos narį, neturės įtakos rinkimų rezultatams, bet priešingai - gali suklaidinti rinkėjus.

"Tai niekam nereikalingi politikų žaidimai, kurie yra įdomūs tik jiems patiems", - sakė jis. Atostogaujanti NS pirmininko pavaduotoja V.Blinkevičiūtė, paklausta, kaip vertina ikirinkiminę partijos taktiką ir ar su ja buvo derinta tai, kad ji būtų minima kaip kandidatė į prezidentus, dienraščiui teigė, kad apie tai reikėtų klausti ne jos.

Tai, jog politiniuose kuluaruose diskutuojama, kad jos kandidatūrą partija gali kelti per prezidento rinkimus, V.Blinkevičiūtė įvertino kaip normalų reiškinį.

"Kitos partijos taip pat svarsto įvairias kandidatūras. Kas žino, gal prezidento postą užims moteris. Juk tarp kandidatų yra ir daugiau moterų", - dienraščiui sakė V.Blinkevičiūtė.

V.Blinkevičiūtė į socialliberalų gretas įstojo tik šį pavasarį, tačiau tikina, kad jos pozicijos partijoje pakankamai stiprios. Eiliniai rinkimai į prezidento postą vyks gruodžio 22 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.