aA
68 proc. kaliningradiečių mano, kad Rusija turi priešintis vizų režimo įvedimui Kaliningrado srities gyventojams Lietuvai ir Lenkijai įstojus į Europos sąjungą (ES), rodo Kaliningrado sociologijos centro surengtos apklausos duomenys, paskelbti trečiadienį.
Europos Sąjunga
12 proc. apklaustųjų sakė, jog greičiau reikia prieštarauti vizų režimo įvedimui, 9 proc. - greičiau nereikia. 8 proc. buvo sunku atsakyti į šį klausimą, o 3 proc. teigė, jog, be abejo, prieštarauti nereikia.

Apskritai žmonės pasisako prieš vizų įvedimą, nes, be suprantamo nenoro turėti papildomų finansinių išlaidų, daugelis respondentų taip pat sakė nenorį paklusti Europos biurokratų taisyklėms, pažymėjo sociologijos centras.

Į klausimą "Kaip manote, ar tokių žmonių, kaip jūs, gyvenimas pablogės ar liks nepakitęs Lietuvai ir Lenkijai įstojus į Europos Sąjungą" 46 proc. apklaustųjų atsakė, kad gyvenimas pablogės; 22 proc. - liks toks pat; 24 proc. negalėjo tiksliai atsakyti, o 8 proc. neabejojo, kad pagerės.

Galvoti apie pablogėsiantį gyvenimą verčia baimė, kad sritis bus atskirta nuo Rusijos, kad menkas pajamas turintiems žmonėms bus sunku į ją nuvykti, kad tai sukels neigiamų pasekmių ekonomikai, vadinasi, padidės kainos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.