aA
Mažiausiai du policininkai žuvo ir dar aštuoni buvo sužeisti trečiadienį centrinėje Kolumbijoje sprogus automobilyje padėtai bombai, pranešė pareigūnai.
Kaip sakė policija, bomba sprogo policininkams apžiūrint transporto priemonę, kuri nuo pat aušros stovėjo ties galvijų aptvaru San Chuano de Rjoseko miestelyje. Šis miestelis yra Kundinamarkos provincijoje. Tragedijos vietą nuo šalies sostinės Bogotos skiria apie 50 kilometrų.

Per sprogimą buvo sužeisti dar trys policininkai, vienas jų - sunkiai. Pasak policijos, nukentėjo ir penki civiliai gyventojai, tarp jų - pro šalį ėjusios mergaitė bei jos mama.

Nors iš karto po sprogimo policija teigė neturinti duomenų nei apie nusikaltėlius, nei apie jų motyvus, Kundinamarkos gubernatorius Alvaro Cruzas dėl tragedijos apkaltino Kolumbijos revoliucines ginkluotąsias pajėgas (FARC) - didžiausią šalyje veikiančią sukilėlių grupuotę, turinčią 16,5 tūkst. ginkluotų kovotojų.

Kone keturis dešimtmečius Kolumbijoje trunkantis civilinis karas jau pasiglemžė maždaug 200 tūkst. žmonių gyvybes. Susirėmimai vyksta tarp kairiųjų pažiūrų FARC ir Nacionalinės išsivadavimo armijos kovotojų bei dešiniojo sparno kariškių ir vyriausybės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.